GordijnstoffenType gordijnstoffen

De gordijnstoffen die wij in ons assortiment hebben zijn beschikbaar in verschillende dichtheden en zijn in veel uiteenlopende stijlen en dessins verkrijgbaar. Gordijnen geven sfeer aan een ruimte, zijn geluidsabsorberend, isolerend en voorkomen de inkijk van buitenaf.

 

Vitrages stoffen

Vitrage stoffen zijn transparant, licht doorlatend en hebben eventueel een ingeweven structuur of een randafwerking. Vitrages zijn als kamerhoge stof uitgevoerd, waardoor in de confectie geen naden zichtbaar zullen zijn. Deze stoffen zijn vaak op meerdere hoogtes verkrijgbaar omdat ze vaak toegepast worden tot op de vensterbank of boven de verwarming.

Aan de onderzijde van de stof is vaak een verzwaringskoord of een randafwerking in kant of macramé gemaakt, zodat deze prachtig valt en er geen zoom in hoeft. Vitrages worden meestal gecombineerd met gordijnen. Zo heb je overdag geen inkijk van buitenaf en om meer sfeer en privacy te hebben doe je avonds de gordijnen dicht.

 

Inbetween stoffen

Inbetween stoffen zijn half transparant en in veel verschillende stijlen en dessins verkrijgbaar. De inbetween stoffen kan je het beste toepassen in combinatie met raamdecoratie zoals jaloezieën, rolgordijnen en vouwgordijnen omdat  de inkijk van buitenaf met name ’s avonds als het donker is nog groot is.

De inbetweens stoffen in ons assortiment zijn vaak als kamerhoge stoffen uitgevoerd in combinatie met een loodveter. Je kan van een inbetween stof ook vouwgordijnen maken! Met deze stof krijg je een beetje hetzelfde effect als een met een vitrage of glasgordijn. De gefilterde lichtinval maakt de woonkamer licht en sfeervol, maar wordt de inkijk van buitenaf overdag beperkt.

Effen inbetween stoffen zijn geschikt voor grote oppervlakken en liefhebbers van basic interieurs, waardoor een vertrek een rustige uitstraling krijgt. Met decoratieve, gedessineerde inbetween stoffen kan je een decoratief sfeer-element toevoegen aan de kamer.

 

Gordijn stoffen semi-transparant

In ons assortiment vind je een ruime keus aan gordijnstoffen. Meestal is de stof alleen leverbaar op rollen van 140 centimeter waardoor je een gordijn moet confectioneren in banen. Wij zorgen er uiteraard voor tijdens de confectie van het gordijn dat de naad niet hinderlijk in het zicht komt.

Een effen, gladde of gordijnstof met structuur is met name geschikt voor grote oppervlakken en liefhebbers van basic interieurs. Een gordijnstof met deze eigenschappen geeft de ruimte een rustige uitstraling.

Gordijnstoffen met een printdessin voegen een sfeervol en decoratief sfeerelement toe aan je woonkamer. Een ingeweven dessin is meestal rustiger dan een printdessin, maar decoratiever dan een effen stof. Geeft een bepaalde sfeer aan een ruimte en geeft het gordijn een extra luxe uitstraling.


Verduisterende gordijnstoffen

Het kenmerkende aan onze verduisteringsstoffen is dat ze in 3 lagen geweven zijn; tussen de voor- en achterzijde van de stoffen is een extra laag aangebracht van zwarte garens die de stof extra dicht maken, en in sommige gevallen ook wat dikker en stijver. De stof is geschikt voor slaapkamers maar de stoffen zijn niet 100% verduisterend. Met name de lichtere kleuren zullen toch nog wat licht doorlaten.