Hardhouten meubelen gemaakt van de Raintree

Raintree
Raintree

Ons assortiment is vervaardigd uit een tropisch hardhout , afkomstig van de Raintree (regenboom/ Samanea Saman). Deze boom vindt zijn oorsprong in de tropen van Zuid-Amerika, maar heeft zich inmiddels ook verspreid over de wereld en is nu ook te vinden in de tropen van Afrika en Azië.

De regenboom is te herkennen aan zijn paraplu-achtige uiterlijk en dankt zijn naam aan het gedrag van de bladeren. Bij regenachtig weer of in de avonduren krullen deze namelijk op.

Naast de bijzondere bladeren zijn de bloemen van de regenboom ook erg bijzonder. In plaats van prachtig gekleurde bladeren waaraan je de meeste bloemen herkent, heeft deze bloem ontelbare wit met roze sprieten die hun oorsprong vinden in verschillende bloemknoppen.

De regenboom wordt gemiddeld zo’n 20 meter hoog en de kroon van de boom heeft een gemiddelde diameter van 40 meter. Een flinke jongen dus!

 

100% duurzaam hout

Wanneer je kiest voor tropisch hardhout als materiaal kun je het maar beter helemaal goed doen. Naast de voordelen die hout qua materiaal heeft, zitten er echter ook nadelen aan de kap van bomen. Wanneer er te veel bomen worden gekapt raken we de goede eigenschappen van bomen juist weer kwijt. Zonde! Om er zeker van te zijn dat de meubel die jij koopt gemaakt is van duurzaam tropisch hardhout dat ook nog eens op een eerlijke manier gekapt wordt, is het belangrijk te weten dat wij alleen meubels leveren die zijn voorzien van het FSC-keurmerk  en PEFC-keurmerk.

Deze keurmerken zijn in het leven geroepen om de duurzaamheid van het hout te waarborgen. Zo worden bomen met een FSC-keurmerk op zo’n wijze gekapt dat de bijgroei altijd meer is dan de kap. Bossen verdwijnen zo niet, maar groeien juist. Ook houden de keurmerken rekening met de balans tussen natuurbelangen, sociale aspecten en economische belangen. Een echte win-winsituatie dus.

Eigenschappen van de Raintree

Hout van de Raintree heeft verschillende voordelen ten opzichte van zachte houtsoorten die erg gunstig zijn als de boom uiteindelijk een meubel wordt. Zo is het hout ten eerste resistent voor termieten die zich graag in droog hout nestelen. Daarnaast vervalt Raintree-hout ook nauwelijks, waardoor je eindeloos kunt blijven genieten van je prachtige meubel.

 

Uniek meubel in uw interieur

Raintree side table
Raintree side table

Met een Raintree meubel ben je dus gegarandeerd van jaren plezier, zowel binnen als buiten. Omdat hout nou eenmaal een natuurproduct is ieder meubelstuk anders van vorm en heeft u een uniek meubelstuk die een Eye catcher is in uw interieur.

Onze tafels zijn er in verschillende soorten en maten en in rechthoekige en ronde uitvoering beschikbaar. De afmetingen van de rechthoekige tafelbladen kan variëren in de breedte van 70cm tot 130cm en lengtematen tot en met 500cm.

De ronde tafelbladen zijn beschikbaar met een diameter van 90cm tot en met 180cm. De tafelbladen kunnen uitgevoerd worden met hardhouten of stalen tafelpoten. Stalen tafelpoten zijn in diverse vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Hoe te bestellen

Je bekijkt samen met Schuurmans Buitenleven het beschikbare assortiment bladen bij de importeur. (standaard afwerking: geschuurd onbehandeld) Je kiest het gewenste tafelpoot en Schuurmans Buitenleven zorgt voor de transport en levert het meubel op de gewenste locatie af.

Tevens hebben we in ons assortiment leuke klein meubelen zoals de boomstam wortel en sprokkelhout krukje/ bijzettafels. Deze specials worden door ons ingekocht en staan in onze showroom. Deze zijn dus direct leverbaar. (de getoonde afbeeldingen zijn een voorbeeld)

 

Hardhout bankje
Raintree bank
sprokkelhout krukjes
Raintree krukjes
Hardhouten ronde tafel
Raintree ronde tafel
Hardhouten rechte tafel
Raintree rechte tafel