Plooi methodes

De uitstraling van een gordijn wordt met name bepaald door de manier van confectioneren. Met gordijnen zijn vele methodes mogelijk en wij adviseren je graag welke type plooi het beste in je interieur past.


Wave Plooi

Een van de laatste methodes die de laatste jaren veel terug ziet in interieurs is de Wave Plooi. De belangrijkste eigenschap van deze plooi is dat uw gordijn altijd keurig aan de bovenzijde in een golvende beweging hangt. Daarnaast zijn de gordijnen zeer soepel te bedienen dankzij deze plooi methode.

Door de gelijkmatige verdeling van 6 of 8 centimeter tussen de runners blijft het gordijn door deze plooi er altijd strak uit zien. Doordat je met dit type plooi minder stof nodig hebt kunnen de wat zwaardere en dikke stoffen minder mooi aan de onderzijde hangen.

 

Enkele plooi

Zoals de naam het al zegt 1 enkele plooi welke vaak word gebruikt voor een eenvoudige en rustiek uitstraling en bij zware stoffen zoals bijvoorbeeld velours.

Een enkele plooi staat ook zeer mooi bij gordijnen met patronen, omdat er dan weinig van het dessin in de plooien wegvalt. Het nadeel van een enkele plooi is dat je net als bij de wave plooi weinig stof gebruikt waardoor het gordijn aan de onderzijde minder mooi kan hangen.

Dubbele plooi

Dubbele plooi oftewel vlinder plooi is de meest voorkomende plooi en past dan ook in bijna elk interieur. Deze plooi is dan ook zeer geschikt voor voor  inbetweens en de meeste gordijnstoffen.

Gordijnen met een dubbele plooi ogen ook voller en rijker dankzij deze plooi. Doordat je meer stof nodig hebt hangen deze gordijnen ook mooier aan de onderzijde.

 

Dubbele plooi met retour

De belangrijkste eigenschap van een dubbele Plooi met retour is de ruimte besparing als het gordijn open is. Dit plooitype zorgt ervoor dat de stof zowel naar voor als naar achter wordt gebracht.

Als je geen dik gordijnpakket wil hebben hangen omdat er bijvoorbeeld maar een klein stukje muur is of het gordijn anders voor het glas gaat komen. We zien ook steeds vaker dat klanten deze plooi overweging omdat het een strak en luxe uitstraling geeft.

 

Tripple plooi

Als u dan echt voor een luxe, rijke en klassieke uitstraling gaat dan kunnen wij je alleen deze plooi aanraden. Voornamelijk word deze plooi gebruikt bij transparante en soepele stoffen.

Doordat je voor dit plooitype veel stof nodig hebt zal het gordijn aan de onderzijde ook mooi gaan hangen. De plooi is ook toepasbaar bij vitrage, glasgordijnen en inbetweens. Het zicht naar buiten toe wordt dan wel minder omdat er meer stof voor het raam hangt.

 

Gordijnen met zeilringen

Gordijnen met zeilringen geven je interieur een stoere en industriële uitstraling. De zeilringen zijn uitermate geschikt voor dikke en minder soepele stoffen. Door de voor- en achterwaartse beweging valt de stof mooier.

We hebben diverse mogelijkheden wat betreft deze plooi methode. We hebben de keus uit 2 ring maten namelijk 25mm en 40mm. Deze ringen zijn verkrijgbaar in de kleur nikkel, satijn, oud zilver, oud goud, antiek koper, zwart en messing.