Met gordijnen zijn vele methodes mogelijk onderstaand laten wij u ervaren wat de mogelijkheden zijn en vertellen wij u de kenmerken van deze methodes.

Wave Plooi
Een van de laatste methodes die de laatste jaren veelvuldig terug ziet in interieurs is de Wave Plooi. De belangrijkste eigenschap van deze plooi is dat uw gordijn altijd keurig in een golvende beweging hangt. Daarnaast zijn de gordijnen zeer soepel te bedienen dankzij deze plooi methode. Door de gelijkmatige verdeling blijft uw gordijn door deze plooi er altijd strak uit zien zelfs met en stugge stof.

Plooi Gordijnen
De bekende plooi gordijnen zal iedereen wel kennen. Maar kent iedereen de diversiteit aan mogelijkheden met plooi gordijnen? Wij laten u hieronder zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

We beginnen met een enkele plooi, zoals de naam het al zegt 1 enkele plooi welke vaak word gebruikt voor een eenvoudige en rustiek uitstraling en bij zware stoffen zoals bijvoorbeeld velours. Een enkele plooi staat ook zeer mooi bij gordijnen met patronen, omdat er dan weinig van het dessin in de plooien wegvalt.

Dubbele plooi of wel vlinder plooi is de meest voorkomende plooi en past dan ook in bijna elk interieur. Deze plooi is dan ook zeer geschikt voor voor vitrages, inbetweens en de meeste gordijnstoffen. Gordijnen met een dubbele plooi ogen ook voller en rijker dankzij deze plooi.

Dubbele Plooi met retour de belangrijkste eigenschap is de ruimte besparing maar wij zien ook steeds vaker dat klanten deze overweging omdat het een nog strakker resultaat geeft. Bekijk de afbeeldingen en oordeel zelf.

Triple Plooi als u dan echt voor een luxe, rijke en klassieke uitstraling gaat dan kunnen wij u alleen deze plooi aanraden. Voornamelijk word deze plooi gebruikt bij transparante en soepele stoffen.

Gordijnen met zeilringen zijn uitermate geschikt voor dikke en minder soepele stoffen. Door de voor- en achterwaartse beweging valt de stof soepel. We hebben diverse mogelijkheden wat betreft deze plooi methode. Wij bieden 2 ring maten aan namelijk 25mm en 40mm in de kleuren nikkel, satijn, oud zilver, oud goud, antiek koper, zwart en messing. Het is ook mogelijk om geplooide gordijnen op ringen te krijgen bij onze firma.