In de vloeren branche is er erg veel verandert sinds er deze productgroep bij is gekomen. Met het tal aan positieve eigenschappen ten aanzien van andere vloeren word dit steeds meer verkozen tot vloer in huis en gewaardeerd. Graag vertellen we je wat meer over PVC vloeren en de diverse mogelijkheden en toepassingen.

PVC

De PVC vloer is een vloer welke ontstaan is voor het bedrijfsleven. Reden hiervan is het gemak waarmee je de vloer reinigt en het een sterke vloer is welke geen onderhoud nodig heeft. Een van de andere belangrijke eigenschappen is dat PVC een goede geleider is voor je vloerverwarming waardoor je ook weer bespaart in de kosten en het milieu. Een heleboel voordelen zijn er dan ook op te noemen je vraagt misschien wel af wat zijn dan de nadelen van PVC.  Je zou het met een scherp voorwerk kunnen beschadigen het voordeel is wel wanneer het een gelijmde vloer is dat deze makkelijk vervangbaar is. Let op voor PVC vloeren van Chinese makelij vaak worden hier vervuilde stoffen in verwerkt. Wij van Schuurmans werken uitsluitend met producten uit de Benelux.

Varianten PVC

PVC vloeren onderscheiden zich in 2 groepen, de lijm varianten en de klik varianten. Waar een lijm of klik PVC vloer kiezen? Heel simpel ons advies is indPVC vloer Belakosien mogelijk neem een lijm variant, Waarom?

  • Het is geluid technisch de beste keuze.
  • Geleid het beste in geval van vloerverwarming.
  • Strakste resultaat daar het op de ondervloer welke door ons word geëgaliseerd word bevestigd met lijm.

Waarom een klik vloer dan vraag je je misschien af?

  • Dit kan te maken hebben met de eisen van een huurbaas of VVE waarbij een vaste vloer niet is toegestaan.
  • Wanneer je plannen hebt om misschien nog in de toekomst te vertrekken zodat je de vloer ook mee kan nemen.
  • Om zo snel mogelijk een vloer te leggen en egaliseren te voorkomen. Aangezien egaliseren een drogingstermijn heeft van 24 uur waarbij er niet op de vloer gelopen mag worden.

Ondervloer voor PVC Gluedown & Klik

Wanneer jeEiken PVC een PVC Gluedown neemt dien je een spiegelgladde ondervloer te hebben daar de PVC direct op de vloer word gelijmd. Wij maken dan gebruik van een egaline welke doorgaans 24 uur dient te drogen er zijn sneldrogende varianten maar dat geniet niet de voorkeur. Na het drogen schuren wij de vloer nog eens na om zeker te zijn dat de vloer helemaal glad is. Ieder oneffenheidje word anders opgemerkt bij het lijmen van de vloer. Na het lijmen kan er direct gebruikt gemaakt worden van de vloer.  De lijm variant word ook altijd gebruikt in geval van renovatie over tegelvloeren omdat dan makkelijk een laag egaline de vloer glad maakt.

Wanneer er gebruik word gemaakt van een klik vloer dient er een ondervloer gebruikt te worden. In sommige gevallen zijn er merken waarbij een ondervloer bevestigd is aan pvc, maar de ervaring leert dat daar meestal toch nog gebruik gemaakt word van een losse ondervloer. Deze ondervloeren zorgen voor balans van de vloer en extra demping op geluidsniveau.

Schuurmans Binnen en Buitenleven

Bekijk ons assortiment in de showroom of maak een afspraak voor advies aan huis. Wij staan graag voor je klaar, Sebastian kijkt graag met je mee en geeft zijn advies. In de showroom is daarnaast ook voor styling Priscilla te vinden die voor je klaarstaat en naar je luistert.