Geef je gordijn een tweede leven!
Gordijnen wassen is vaak een klus waar je tegenop ziet. Zijn je favoriete gordijnen vies, gekreukeld of gewoon niet meer fris? Geen zorgen, wij geven je gordijnen een tweede leven, zo hoef je geen nieuwe gordijnen aan te schaffen of veel moeite te doen om ze netjes schoon te krijgen!

Bij ons kun je de gordijnen laten reinigen inclusief het herstellen van mankementen zoals een losse zoom, afgebroken haakjes of plooi.
Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees snel verder!

Gordijnen wassen, moet dat nou echt?

Ja! Als je te lang wacht met de gordijnen wassen, kan stof zich ophopen. Opgehoopt stof is niet goed voor je gezondheid en zorgt ook voor een muffe geur thuis. Bovendien zien de gordijnen er een stuk minder netjes uit.

Gordijnen stomen heeft een aantal voordelen, het gaat het stofvorming tegen en zo komen er ook geen huisstofmijten die voor de allergische reacties zorgen, heel belangrijk dus! Ook blijft de stof langer soepel en zacht, dat betekent dus dat de gordijnen langer als nieuw uit gaan zien!

Gordijnen die in de zon hangen, drogen uit en voelen ruw aan. Het wassen van de gordijnen gaat dit tegen.

Na het stomen is algehele atmosfeer thuis fris en schoon, dat is nou prettig thuiskomen na een lange dag! 

Maar, hoe werkt onze stoomservice nou precies?

Wij halen de gordijnen op en stomen ze voor jou. Je hoeft niet eens de deur uit, hoe klinkt dat?  

Tijdens het stomen komen vaak kleine draadjes los, het gordijn ziet er dan wat minder strak uit. Maar maak je maar geen zorgen, wij hebben er een oplossing voor! Direct na het reinigen van je gordijnen repareren wij de mankementen en loszittende onderdelen, zo zien ze er weer als nieuw uit en hoef je niet onnodig geld uit te geven aan nieuwe gordijnen!

Vaak zijn mensen bang dat hun gordijnen gaan krimpen, maar door onze speciale reinigingsproces komt dat bijna niet voor! Het kan gebeuren dat de gordijnen max. 2 cm korter zijn na de reiniging (bij natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen – het is een natuurlijk proces). Maar na ongeveer 6 weken is de oude lengte weer terug.  

Als de gordijnen weer fris zijn, brengen wij ze weer terug naar jouw huis en hangen we ze weer netjes op.

Pas op! Wij stomen je gordijnen altijd volgens de voorschriften van het etiket, indien je stoomgoed geen etiket heeft, zijn wij niet aansprakelijk voor de volgende punten:

  • Beschadiging van het artikel door slijtage, mot en ondeugdelijk fabricaat
  • Kleurverlies door slechte kleurechtheid van de stof, gebeurd vaak bij stoffen zoals katoen en linnen 
  • Eigen gebrek zoals vooraf beschadigde textiel
  • Spanningsverlies van de gordijnen 
  • Vlekken die niet verwijderd kunnen worden

Indien de stomerij het niet helemaal vertrouwd, wordt de stof alsnog niet gereinigd.