Tapijt QueenslandTapijt

Wat is er fijner dan ‘s avonds na een lange werkdag thuiskomen en zonder schoenen wegzakken in een heerlijk warm en zacht tapijt.. Tapijt is niet alleen warm en comfortabel, het is ook uitermate geschikt als geluidsisolatie. Kenners zeggen zelfs dat de kwaliteit van een geluidsinstallatie in een ruimte met tapijt het beste tot zijn recht komt. Ook zal een kamer direct minder ‘hol’ klinken zodra die is aangekleed met tapijt. En voor kinderen? Tapijt is de meest veilige vloerbedekking, die de handen en knieën van kinderen beschermt wanneer ze aan het spelen zijn. Tapijt geeft karakter aan elk huis. En er kan eindeloos worden gecombineerd: met de ruime variatie in structuur, materiaal en kleur is er voor elke ruimte passend tapijt.

Tapijten worden altijd op rollen geleverd. Het garen word op een ondertapijt gemaakt en dit zit meestal op rollen van 4 meter een aantal soms 5 meter. Het is dus zo dat wanneer je een tapijten vloer aanschaft dit dan ook berekend word op de strekkende meter. Wat wil zeggen 1 strekkende meter is een stuk van 4 of 5 breed bij 1 diep.  Daarnaast moet je altijd rekening houden met snij afval daar je schuine kanten kan hebben of onder deuren moeten lopen waar geen dorpels aanwezig zijn en deze ook mee gerekend moet worden in de maat.

Pooltype

We hebben het er al over gDiamond Tapijtehad dat tapijt op eindeloos veel manieren gecombineerd kan worden. Dit heeft ook te maken met de variatie van de bewerking van het garen. Zo zijn er Bouclé tapijten welke vaak een klassiek uiterlijk hebben en vaak in verschillende type garens uitgevoerd worden. Bouclé Garen zijn lusjes welke op gelijke of verschillende hoogte zijn dit geeft verschillende uitstralingen, daarnaast is het zeer prettig aan de voeten en enorm duurzaam.

Er zijn ook gesneden polen voor zowel hoog als laag polig tapijt en er zijn ook gecombineerde gesneden polen met hoog en lage garen wat vaak levendiger kijkt doordat er een vleug in het tapijt verschijnt. De meeste tapijten bestaan dan ook uit een gesneden pool met zijn eigen eigenschappen.

Er is ook een lussenpool variant welke duurzaam is in gebruik en vaak erg strak kijkt en dus voor jarenlang plezier gebruikt word. Deze zie je ook vaak terug op trappen bijvoorbeeld.

Laatste variant is de Saxony, dit is een tapijt met een gesneden lussenpool. De pool bestaat uit dikkere getwijnde en gefixeerde garens. De uiteinden van de pooltjes zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden waardoor het tapijt een korrelig uiterlijk heeft, het is wel wat gevoeliger voor looppaden.  Wij adviseren deze variant dan ook in ruimtes waar minder met schoenen word gelopen zoals slaapkamers bijvoorbeeld.

Poolmateriaal

Naast de manier waarop het garen gebruikt word om een tapijt te maken heb je ook verschillende materialen waar het tapijt van gemaakt kan worden. Zo heb je voor een mooi mat en natuurlijk uiterlijk de wollen en sisal tapijten. Voor de projecten en zakelijke markt word vaak een lus tapijt geadviseerd van polyamide aangezien dit zwenkwielen bestendig is. Daarnaast zijn er ook tapijten van polypropyleen en polyester.  Ieder materiaal met zijn eigen eigenschappen.

Huisstofmijt

We weten uit het verleden dat er vaak negatief werd aangekeken naar het feit dat personen met een huisstof allergie een tapijt in hun leefomgeving hadden. Nu de technieken inmiddels weer door ontwikkeld zijn en er meer onderzoek is naar de allergie en type vloer is gebleken dat een tapijt zomaar eens een hele goede keuze kan zijn. Waarom? Dit leggen we je graag uit. Bij een tapijt heb je te maken met stof vezels welke haakjes uitvergroot gezien hebben. Wat doen deze haakjes voor stof deze houden zij vast in vergelijking met harde vloeren waar stofdeeltjes blijven rond dwalen en je veel meer in aanraking komt met stof in de luchtwegen. Graag verwijzen we je naar deze onderzoekresultaten welke in Duitsland zijn uitgevoerd.

Onderhoudsadvies tapijtTitan Tapijt

Of het nu dweilen, vegen of stofzuigen is, elke vloer heeft onderhoud nodig. Tapijt regelmatig stofzuigen is belangrijk om stof en vuil uit de vloerbedekking te verwijderen en bovendien komt het garen weer mooi rechtop te staan. Naast dagelijks onderhoud adviseren we het tapijt af en toe een “grote beurt” te geven. De meeste huishoudelijke vlekken zijn met alleen water te verwijderen. Hiervoor geldt de standaard methode die voor de meeste tapijten gebruikt kan worden.

Resistanz collectie

Binnen ons assortiment tapijten hebben wij een Resistanz collectie, wat grof weg wil zeggen staat voor zeer goede kwaliteit op gebied van UV bestendigheid en hardnekkige vlekken kan reinigen met Chloor. Chloor zou je zeggen? Ja dit is mogelijk geen bleek vlekken maar wel het ideale product om een hardnekkige vlek te kunnen verwijderen.

Carpet op maat

Naast de prachtige collectie tapijten met haar eigen kenmerken en eigenschappen is het ook mogelijk om van deze tapijten een carpet op maat te maken. Hierbij kun je geheel naar eigen smaak het materiaal en het formaat uitkiezen. Uiteraard voorzien wij je graag van advies.

Tapijt Landerd