Vouwgordijnen

Vouwgordijnen passen naadloos in heel veel stijlen. Daarom zijn ze voor veel interieurs de perfecte oplossing. Verduisterend, semi-transparant, transparant, sfeervol en net zo functioneel als klassieke gordijnen.

BaleinenBaleinen

Je vraagt je misschien af wat zijn baleinen? Dit zijn de verzwaarders die in elk segment van een vouwgordijn aanwezig zijn zodat dit strak hangt. Baleinen kun je aan de voorkant (zichtzijde) van je vouwgordijn hebben maar ook aan de achterzijde (zichtzijde vanaf buitenkant) zelf duiden wij het verschil aan in stijl. Neem je een vouwgordijn met baleinen voor krijgt het vaak een robuuster/stoerder uiterlijk dan is het afhankelijk van de stof of dit ook robuust is of juist een nonchalante linnen stoffen waardoor je ook een landelijk stijl krijgt. Met baleinen achter ga je voor een strak uiterlijk. Dit is vaak het advies wanneer je een stof in print neemt of juist voor een hele rustige strakke uitstraling wilt gaan. Ook hier geldt dus dat je met de combinatie van stofkeuze samen een stijl neerzet. Tevens is het mogelijk om een vouwgordijn zonder baleinen te confectioneren, dit geeft een heel nonchalant uiterlijk. Hierbij worden de optrekkoorden geleid door verticaal opgestikt ringetjesband.

Onderrand met segment

Een onderrand zorgt er voor dat als het vouwgordijn is opgetrokken er geen voor/zichtzijde van de stof aan de achterkant van buitenaf zichtbaar wordt. Dit is van belang als je ongelijke  verkleuring wenst te voorkomen. Er is dan een keuze in een half segment of heel segment. Dit is vaak afhankelijk van het type raamkozijn en de grote hiervan. Graag denken wij met je mee en geven ook ons advies in welke keuze je het beste kunt maken. Uiteraard staat altijd je eigen voorkeur centraal.

Stofkeuze

De keuze van de stof geeft al vaak weer welke stijl / sfeer je in je huis wil neerzetten. Moet dit een warme rustige uitstraling geven of wil je een eyecather er van maken door een leuke print te kiezen. Bij ons is alles mogelijk van strakke uni kleuren tot aan landelijke bloemenprints. Naast de uitstraling is er ook veel verschil in materiaal keuze, zo hebben wij natuurlijke producten zoals Linnen, Katoen, Ramie en melanges hiervan vaak krijg je hiermee een natuurlijke en matte uitstraling van de stof.  We hebben we ook veel synthetische stoffen deze bieden extra voordelen zoals geluidsdemping, isolatie, easy care (niet kreukbaar), makkelijke wasbaar tot zelfs 60 graden. Daarnaast zijn wij ook trots op onze collectie duurzame stoffen. Wat wil zeggen dat het garen deels uit gerecycled materiaal bestaat. Deze zijn in alle kleuren, prints en maten te verkrijgen. Of dit nu transparant is of dimbaar/verduisterend. Je hebt niet alleen een mooie stof maar draagt ook een steentje bij aan het milieu.

Benieuwd naar onze collectie stoffen?

Neem contact met ons op voor vrijblijvende afspraak of kom langs in onze showroom in Zeeland gem. Landerd (Mill, Langeboom, Gemert, Schaijk, Wijchen)

home

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren