Wespenplaag verwacht

Deze zomer kan er veel overlast van wespen ontstaan. In het hele land worden ongewoon veel koninginnen waargenomen en in elke provincie worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld.

Dat melden NatureToday.com en de Wageningen Universiteit. Of er daadwerkelijk overlast gaat ontstaan, hangt af van het weer in de komende maanden. Als het hard gaat regenen, kunnen er veel wespen doodgaan.

De overlast van wespen ontstaat meestal eind juli, als de nesten klaar zijn en de werkster-wespen op zoek gaan naar voedsel. Dan zijn het limonadewespen. Op dit moment zijn de meeste nesten nog zo klein dat ze nog geen werksters bevatten.

Hoewel zo’n wespenplaag vervelend is, zijn wespen ook heel nuttig. Je hebt er ook veel plezier van! Wespen eten namelijk allerlei andere dieren op. Het zijn vleeseters, ze eten ongelofelijk veel insecten zoals rupsen en bladluizen.

Wat te doen tegen overlast?

  • Geen zoetigheid buiten op tafel zetten en opletten tijdens het eten. Wespen houden nou een maal van zoetigheid.
  • Zet een wespenvanger in de buurt van het terras zodat ze in hun behoefte naar zoetigheid worden voorzien.
  • Valt een wesp je lastig? Ga vooral niet slaan. Wespen zijn sociale dieren. Als je gaat slaan dan komen de anderen ook, dan raak je van regen in de drup. Zet desnoods een glas over de wesp heen.

Geen wespen in huis krijgen?

Dit kunnen wij voor u oplossen met een uitgebreid insectenwering assortiment van Unilux. Voor ieder raam of deur hebben we wel een oplossing. Voor draai/ kiepramen hebben we inklemhorren van ons eigen huismerk voor een vaste prijs van € 65,00 . De inklemhor is leverbaar in de kleur wit, gebroken wit en antraciet en uitgevoerd met grijs of zwart horgaas naar keuze. Het plaatsen van een inklemhor is zeer eenvoudig en zonder schroeven of boren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *